Ajánlom figyelmedbe az alábbiakat!

Az Élet Művészete

Ezt a világméretű szervezetet, az Art Of Living mozgalmat (AOL), Sri Sri Ravi Shankar alapította 1981-ben, egy stresszmentes és erőszakmentes világ víziójával. Nálunk is megtanulható a Sudarshan Kriya jógikus légzőgyakorlat, mely napi szintű alkalmazásával az életünk minőségében jelentős javulást érhetünk el, nyugtató és egészségjavító hatása tudományosan is bizonyított tény. Jótékony hatásai közé tartozik, hogy csökkenti a stresszt, segít érzelmeink kezelésében (pl. agresszió, depresszió), függőségek kezelésére is jó hatással van (alkoholizmus, dohányzás), energiával tölt fel, összeszedetté tesz, s ezáltal több mindenre vagyunk képesek, mint nélküle. Napi 20-25 perc gyakorlás ennek az ára, azt gondolom, megéri.

Sri Sri Ravi Shankar
Sri Sri Ravi Shankar

A Boldogság Program elnevezésű tanfolyam keretében sajátítható el itthon, indiai vagy magyar AOL tanárok segítségével. De emellett csendes elvonulás, meditációs tanfolyam, s a környező országokban számos további haladó szintű tanfolyam is elvégezhető.

Az Art Of Living ingyenes iskolákat tart fenn, börtönprogramok keretében foglalkozik az elítéltekkel és a fogvatartókkal, segélyt és segítséget nyújt a katasztrófa sújtotta övezetekben, biokertészkedési tanfolyamokat szervez, vallások és vallási vezetők közötti párbeszédeket kezdeményez, környezettudatos akciókat folytat (folyótisztítás, faültetés), népszerűsíti a jógát és tanárokat is képez, melyek megfelelnek egy egységes követelményrendszernek, India 5000 éves természetes gyógyászati tudományát, az ájurvédát hozzáférhetővé teszi utazó orvosok segítségével. Ebből számos kezdeményezés nálunk is elérhető. Mindez teljesen önkéntes alapon, az Art Of Living a világ egyik legtöbb önkéntest tömörítő szervezete.

Eva Gostoni

Ajánlom a Gondolatok egy új idő küszöbén elnevezésű kéthetente friss anyaggal szolgáló oldal olvasását, az ott megjelenő gondolatok átelmélkedését, esetleg megélését.

Gondolatból szó lesz, szóból tett, tettekből szokás... Minden a gondolatainkkal kezdődik, legyen az tudat alatt ható vagy tudatos. Mindenképpen érdemes foglalkozni és ismerkedni a gondolatainkkal, hitrendszereinkkel, hiedelmeinkkel, megfigyelni őket, és amit szükséges, megváltoztatni. Honnan erednek a gondolataink és hova vezérelnek minket?

Eva Gostoni spirituális tanító, akitől számos leckét, segítséget, meglátást, iránymutatást kaptam már, így mindenkinek jó szívvel ajánlom, hogy forduljon hozzá. Alkalmanként meditációs csoportot is tart, ahol megláthatjuk azt, hogy az életünk témái honnan eredeztethetőek, s így azt is megtudhatjuk, hogyan tovább.

Eva Gostoni
Eva Gostoni